ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗ; Μυκητίαση των νυχιών ή ονυχομυκητίαση είναι μία συχνή μόλυνση από μύκητες που εμφανίζεται στο νύχι και προκαλεί τη σταδιακή καταστροφή του. Χαρακτηρίζεται από μια μεταβολή στην εμφάνιση του νυχιού, όταν το πάνω μέρος του νυχιού γίνεται πιο σκληρό και κίτρινο, ενώ ξεκινά να διαχωρίζεται από την κοίτη του νυχιού. Οι μύκητες είναι μικροοργανισμοί με τεράστια ποικιλομορφία, οι οποίοι ζουν σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Υπάρχουν περισσότερα από 100.000 είδη μυκήτων, εκ των οποίων περίπου 100 είναι παθογόνοι για τον άνθρωπο και δημιουργούν τις μυκητιάσεις. Περίπου το 20% του ενήλικου πληθυσμού παρουσιάζει ονυχομυκητίαση τουλάχιστον μια φορά στη διάρκεια της ζωής του. Ωστόσο στις ηλικίες άνω των 60 ετών η συχνότητα της πάθησης αυξάνεται αγγίζοντας το 40%. Η ονυχομυκητίαση προκαλείται από διάφορα είδη μύκητα, συνήθως δερματόφυτα ή Candida, που κολλούν στο νύχι και σταδιακά το καταστρέφουν. Το 80% των περιπτώσεων επηρεάζει το πόδι, ειδικά το μεγάλο νύχι.   ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗ; Πολλοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση της ονυχομυκητίασης: μικροτραυματισμοί, συνθετικές κάλτσες, στενά παπούτσια, ορισμένα αθλήματα όπως η κολύμβηση, η πεζοπορία ή το τρέξιμο, και γενικά όλες οι καταστάσεις στις οποίες τα πόδια είναι επιρρεπή σε εφίδρωση, διαβροχή, υγρασία και επαναλαμβανόμενες κρούσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα άτομα είναι ευκολότερο να προσβληθούν από μυκητίαση: οι ηλικιωμένοι ή άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως οι διαβητικοί ή τα άτομα με κυκλοφορικές ή ανοσολογικές διαταραχές. Επίσης, άτομα με αυξημένη τάση προς εφίδρωση, άτομα με προβλήματα παχυσαρκίας ή άτομα που λαμβάνουν αντιβιοτική αγωγή.   ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ Η ονυχομυκητίαση μπορεί να παρατηρηθεί πολύ εύκολα από τις μεταβολές στην εμφάνιση των νυχιών. Οι περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν συμπτώματα όπως:
 • Λευκή ή κίτρινη λωρίδα στο νύχι
 • Παχύ, τραχύ, ραγισμένο ή εύθραυστο νύχι
 • Απώλεια στιλπνότητας και λάμψης
 • Σπασμένα ή οδοντωτά άκρα των νυχιών
 • Χαλάρωση ή ανύψωση του νυχιού
 • Παραμόρφωση του σχήματος των νυχιών
 • Υπολείμματα συσσωρευμένα κάτω από το νύχι
  Χωρίς θεραπεία, τα συμπτώματα αυτά επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου, καθώς ο μύκητας έχει τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζεται εισχωρώντας ακόμα πιο βαθιά κάτω από το νύχι, με αποτέλεσμα η μόλυνση να εξαπλώνεται σε άλλα νύχια, ενώ ενδέχεται να μολυνθούν και άλλα άτομα.

Myco Clear®

Διάλυμα Θεραπείας για τους Μύκητες Νυχιών 3 σε 1

    ✓ Ορατά αποτελέσματα σε 2 εβδομάδες

        ✓ Τριπλή δράση

            ✓ Εύκολο στη χρήση

 

Το Myco Clear® αποτελεί μία νέα καινοτομία στη θεραπεία της ονυχομυκητίασης με  γρήγορη και εύκολη εφαρμογή.

Βοηθά στη θεραπεία και στην πρόληψη της ονυχομυκητίασης στα πόδια και στα χέρια, δημιουργώντας ένα σταθερό φιλμ προστασίας πάνω από το νύχι, το οποίο προστατεύει την κατεστραμμένη δομή του νυχιού και προλαμβάνει περαιτέρω μολύνσεις.

Η καινοτόμος σύνθεση του Myco Clear®  σε συνδυασμό με το εύκολο στη χρήση βουρτσάκι έχει τριπλή δράση:

• Βελτιώνει γρήγορα τη συνολική εμφάνιση και την κατάσταση του νυχιού

• Θεραπεύει τη μόλυνση δημιουργώντας ένα δυσμενές περιβάλλον για τους μύκητες, στο οποίο δεν μπορούν να επιβιώσουν.

• Δημιουργεί ένα προστατευτικό φραγμό, προστατεύοντας το πάσχον νύχι, και προλαμβάνει τη μετάδοση της μόλυνσης στα υπόλοιπα νύχια.

 

Το Myco Clear® είναι πολύ εύκολο στη χρήση γιατί δεν χρειάζεται λιμάρισμα, χρησιμοποιείται 1 φορά την ημέρα, στεγνώνει γρήγορα και δεν χρειάζεται χρήση διαλυτικών για την αφαίρεσή του.

 

ΣΥΝΘΕΣΗ

Ουρία και Γαλακτικό οξύ: βελτιώνει την εμφάνιση του νυχιού

Εκχύλισμα θυμαριού, Γαλακτικό οξύ, Copper usnate, Decylene Glycol: δημιουργούν εχθρικό περιβάλλον για τους μύκητες

Polyquaternium-7: δημιουργεί ένα σταθερό φραγμό προστασίας.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Εφαρμόστε το Myco Clear® τουλάχιστον μία φορά την ημέρα μέχρι να υπάρξουν ορατά σημεία βελτίωσης. Εφαρμόστε το κατά προτίμηση το πρωί ή/και πριν τον ύπνο και αφήστε να στεγνώσει καλά. Αποφύγετε να βρέξετε τα νύχια σας μετά την εφαρμογή.

Για βέλτιστα αποτελέσματα, συνεχίστε να εφαρμόζετε το διάλυμα για τους μύκητες νυχιών Myco Clear® μέχρι την αποκατάσταση της φυσιολογικής ανάπτυξης του νυχιού και την εξαφάνιση του κατεστραμμένου μέρους του.

Το διάλυμα για τους μύκητες νυχιών Myco Clear®μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί προληπτικά κατά της έναρξης τοπικής μυκητίασης.

 

Για τον τρόπο χρήσης διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες.

Περιεχόμενο 4 ml –  Ιατροτεχνολογικό προϊόν IIa – CE 0477

Το Myco Clear® προσφέρει μια διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση, σε σχέση με τις υπάρχουσες τοπικές φαρμακευτικές θεραπείες για την ονυχομυκητίαση, διότι αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα των ασθενών:

 • Εξασφαλίζει γρήγορη βελτίωση της κατάστασης του νυχιού μέσα σε 2 εβδομάδες
 • Είναι πολύ εύκολο στη χρήση καθώς δεν χρειάζεται λιμάρισμα
 • Θεραπεύει και προλαμβάνει περαιτέρω μολύνσεις στα υπόλοιπα νύχια
 • Δεν γυαλίζει και έχει ευχάριστο άρωμα
 • Είναι μία αποτελεσματική θεραπεία βασισμένη σε μη φαρμακευτικά συστατικά

 

Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το Myco Clear®:

 • Βελτιώνει τη δομή και την εμφάνιση των νυχιών που επηρεάζονται από την ονυχομυκητίαση μέσα σε 2 εβδομάδες
 • Δημιουργεί ένα προστατευτικό φραγμό 1 micron πάνω στο πάσχον νύχι, επιτρέποντας τη διαθεσιμότητα και τη δράση των συστατικών στο σημείο που χρειάζεται.

 

J Clin Aesthet Dermatol. 2020;13(7):E53–E57. Clinical Evaluation of a Topical Formulation for the Management of Onychomycosis.